Fiskesuppe på rekeskall

Det ligner kanskje heksebrygg, men dette blir knallgod fiskesuppe. Helt sant!

Etter en sjømataften er det perfekt å følge på med en fiskesuppedag. Tar du vare på skall fra for eksempel reker, hummer eller kreps, kan du nemlig lage knallgod kraft til god og fyldig fiskesuppe. Dessuten er det en flott måte å utnytte råvarene til det fulle på.

Du trenger (til 4 porsjoner):
Skall fra sjømat – her har vi brukt rekeskall
1 purre
1 gulrot
1 stor løk
1/4 fennikel
1/2 chili
150 ml fløte
400 gram fisk – vi har brukt torsk og laks
Olivenolje til steking
Smør til steking

Slik gjør du det:
Ha olje, rekeskall, eventuelt avskjær av grønnsakene i en kasserolle. Tilsett 2 liter vann. La det småkoke i et par timer, til det er redusert til cirka halvparten.

Finsil blandingen, og voila – du har deilig kraft ferdig.

Finhakk løk, purre, gulrot, fennikel og chili, og stek i gryte med smør. Tilsett kraft og fløte og la det få et lite oppkok.

Ha fiskebitene i gryta, og la trekke i fem minutter med lokk.

Ha gjerne i reker og mer krydder før servering. Frisk dill eller persille er godt.

PS: Om du vil ha en jevn og fin suppe kjører du blandingen i en blender før du koker opp suppen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
30. juli 2012Permalink