Med lidenskap i koppen

Vi har vært på kaffekurs og blitt enda mer stolt av kaffen vår.

Vi er opptatt av gode råvarer, ekte kvalitet og ikke minst: samarbeid med dyktige, ærlige og redelige folk. Derfor ble vi veldig glade da vi oppdaget KAFFA  – et lite kaffebrenneri med store ambisjoner.

Kaffen som serveres hos oss er både oppdaget, utvalgt og brent hos nettopp disse flinke folkene – som gjerne deler av sin kunnskap. Nylig hadde vi et spennende og lærerikt kaffekurs med Silje på KAFFAbutikk. Takk for det :)

KAFFA handler direkte og kun med de flinkeste bøndene. De har skjønt at den eneste måten å avgjøre hva som er god kaffe på, er å smake den. Gjerne sammen med bonden. Ved å være tilstede jevnlig, både i og utenfor sesong hos de det handles med, blir relasjonene styrket og råvaren kvalitetssikret. Kaffen brennes ut fra gamle håndverkstradisjoner i en moderne kontekst på Ryen i Oslo.

Vi har bevisst valgt å brygge denne nøye utvalgte kaffen for hånd. Filtrert. Manuelt. På V60.

Å filtrere kaffen er jo egentlig en gammel og velkjent bryggemetode. Japanerne har perfeksjonert den gamle melittabryggeren til en håndholdt brygger, med vinkel på 60 grader (derav «V60»).

Bryggeren har et jevnt hull i bunnen. Dette gir en jevn kontakt mellom vann og kaffe. Den jevne formen fører til at vannet renner jevnt gjennom kaffen og søker den samme vei mot bunnen. Elegant.

Det er mange komponenter i kaffe som reagerer forskjellig på brygge/ekstraksjonstid og ulikt på ulikt temperatur. Når vi brygger kaffe er vår jobb å yte rettferdighet til råvaren slik at den kommer frem best mulig.

Det tykke papirfilteret, kombinert med riktige bryggeparametre, gode og ferske råvarer og en stor dose kjærlighet vil gjøre at kaffebrygget ditt fremtrer som balansert, rent, klart og transparent. Vi oppfordrer deg til å drikke den uten melk og sukker.

Kaffen skal ha sødme, syrlighet og friskhet. Det skal være bløtt og behagelig.

Den kommer fra et bær. På en busk. I en hage.

Ikke glem det.

 

Share
24. februar 2013Permalink