Smak av sommer

Lekker salat med jordbær, brie, spekeskinke og honningstekte valnøtter.

Det er ofte lette retter som frister mest i sommervarmen – og hva er vel bedre enn en frisk salat spekket med godsaker? Denne smaker like deilig som den ser ut, og det passer utmerket med sprudlende vin eller renpresset eplemost i glasset.

Du trenger:

Forskjellig salattyper (denne er laget med friseesalat, feldsalat, ruccola og rød ekebladsalat – men velg det du liker best, eller det du har i kjøleskapet!)
Hvitmuggost, gjerne brie
Cherrytomater
Jordbær
Reddik

Spekeskinke (serranoskinke smaker godt)

Valnøtter
Honning

Balsamico
Extra virgin olivenolje

Smør til steking

Slik gjør du det:

Tørrstek valnøtter på svak varme i 5-10 minutter. Ha smør og honning i stekepanna og stek ytterligere fem minutter. Mot slutten tar du litt balsamico over og vender kjapt på blandingen. Legg de fine og klebrige nøttene på et matpapir til avkjøling.

Salatene vaskes, rives og legges i en bolle. Ha balsamico (cirka ½ spiseskje), olje (cirka 1 spiseskje) og gjerne også litt havsalt over salaten. Bland godt før du legger den over på et fat.

Skjær brie, jordbær, cherrytomater og reddik i biter og legg over salaten. 

Spekeskinken rulles og danderes på fatet.

Strø valnøttene over salaten.

Nyt :)

Share
20. juni 2012Permalink